Молекулярна генетика

ФЕМОФЛОР и TNC

Фемофлор е най-съвременен диагностичен Real-Time PCR базиран метод, позволяващ комплексен анализ и оценка на вагиналната микрофлора, диагностика на дисбиозни състояния и откриване на полово - предавани болести.

TNC complex e предназначен за едновременно откриване на ДНК от трите най-често срещани патогенни бактерии - Trichomonas Vaginalis, Neisseria gonorrhoeae и Chlamydia trachomatis. Тестът дава възможност за бързо идентифициране на патогените директно от клинични проби с цел навременна диагностика и предписване на специфично лечение, както и за проследяване на ефективността от проведено такова.

Научете повече 

АНДРОФЛОР

Генетично изследване, базирано изцяло на Real-Time PCR метод, позволяващ бърза и точна диагностика на комбинирани инфекции, полово-предавани заболявания или причина за увреждане на мъжката репродуктивна функция.

Препоръчително е изследването да бъде направено при наличие на инфекциозна симптоматика, инфертилитет с неясен произход или при планиране на бременност.

Научете повече

ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМЕН ВИРУС- HPV

Човешкият папиломен вирус е най-честият причинител ( в над 97 % от диагностицираните) на злокачествени туморни образувания на шийката на матката . Изследването включва генотипиране  и количествено определяне на 21 генотипа.

Подходящо е за проследяване на пациенти, диагностицирани с папилома вирус, както и за периодична профилактика.

Научете повече

ХЕРПЕСНИ ВИРУСИ

Херпесните вируси засягат и двата пола без значение от възрастта. Към рисковите групи спадат бременни жени, имуносупресираните лица, както и лицата, диагностицирани със СПИН.

Ранната диагностика за наличие на херпесни вируси може да предотврати редица заболявания на централната нервна система/ заболявания, предавани на плода по време на раждането/ офталмологични увреди/ нарушено развитие на крайниците.

Научете повече

ТРОМБОФИЛИИ

Тромбофилиите са най-често вродени мутации. Крият рискове за увреждане на плода, преждевременно раждане или аборти.

Мутациите, свързани с фолатен метаболизъм и хомоцистеиновата обмяна носят повишен риск за сърдечно-съдови усложнения, увреждане на плода по време на бременност.-Резултат се получава в рамките на 7-10 работни дни.

Научете повече